“İyilik eden iyilik bulur.” Atasözünden Hareketle Öyküleyici Metin

“İyilik eden iyilik bulur.” Atasözünden hareketle öyküleyici bir metni bu yazımızda bulabilirsiniz.

İyilik Kaybolmaz

(Serim Bölümü)

Bir zamanlar Ceylanlı Köyü’nde Hasan adında bir çocuk yaşarmış. Hasan çalışkan ve oldukça iyi yürekli bir çocukmuş. Köyde kimin yardıma ihtiyacı olsa hemen koşar, yardım edermiş. O, bu yardımlardan mutlu olan ve yardım ettikçe içindeki yardım sevgisi bir çığ gibi büyüyen bir çocukmuş.

(Düğüm Bölümü)

Yine, günlerden bir gün tarlada çalışırken, uzaklardan bir ses duymuş. Bu ses bir insan sesiymiş ama nereden geldiğini, ne söylediğini kestirememiş. Ses bir daha gelince bunun, yardım isteyen bir insan sesi olduğunu anlamış. Hemen sesin geldiği yere doğru gitmiş. Bir de ne görsün adamın biri, incir toplarken ağaçtan düşmüş ve yerde yatıyor. Hemen adamın yanına giderek, “Ne oldu amca neyin var?” demiş. Adam da, “Oğlum incir toplarken ağaçtan düştüm ve sanırım bacağım kırıldı” demiş. Hasan hemen yardım çağırmak için köye doğru koşmuş. Köyde kimi gördüyse herkese haber vermiş. Köy muhattı arabasına Hasan’ı da alarak adamın yanına gelmişler. Yolda gelirken 112 acil çağrı merkezini de muhtar aramayı ihmal etmemiş. Biraz bekledikten sonra hemen ambulans gelmiş ve adamı hastaneye götürmüşler. Hasan, tüm bu yaşananlardan sonra tarlada çalışmış ve akşam olunca eve dönmüş.

Akşam eve gelince olanları babasına anlatırken babası, “Biliyorum oğlum tüm köy senin yaptığın bu iyiliği ve fedakarlığı konuşuyor. Seninle guru duyuyorum” demiş. Hasan kendisini öyle mutlu hissediyormuş ki iç içine sığmıyormuş. Kendisi ile guru duyuyormuş.

Ayağı kırılan adam ameliyat olmuş ve bacağını alçıya almışlar. Evine gelince hemen Hasan’ı yanına çağırtmış ve ona teşekkür etmiş. Hasan’a “Oğlum sen olmasaydın beni kimsecikler bulamazdı. Orada durumum ne olurdu Allah bilir” demiş. Hasan ise mutlu ve gururlu bir şekilde, “Olur mu öyle şey amca kim olsa aynı şeyi yapardı” demiş.

Ayağı kırılan adam zaman geçtikçe Hasan için ne yapabilirim diye düşünmeye başlamış. Çünkü kendini ona karşı borçlu hissediyormuş. Aradan aylar geçmiş. Hasan hastalanmış. Babası doktor doktor hastane hastane gezdirmiş oğlunu. Fakat onun hastalığı için kesin bir tanı konamamış. Hasan günden güne eriyor ve daha kötüye gidiyormuş. Hasan’ın babası yoksul bir çiftçi olduğu için gücü ancak bunlara yetiyormuş. Üzüntüden adamcağız bir deri bir kemik kalmış.

(Çözüm Bölümü)

Ayağı kırılan adam günlerden bir gün çıkıp gelmiş Hasan’ın yanına. Ona geçmiş olsun dileklerini sunmuş. Babasına ise, izin verirsen ben Hasan’ı yurt dışında tedavi ettirmek istiyorum demiş. Babası hem sevinmiş hem de düşünmüş. Bu kadar masrafın altından kendisi kalkamazdı, adam tedavi ettirse, mahcup olacaktı. En sonunda oğlu her şeyden önemli olduğu için kabul etti. Hasan’ın tedavisi yapıldı ve aylar sonra köyüne geri döndü. Hemen kendisini tedavi ettiren adamın yanına gitti ve teşekkür etti. Adam is” Oğlum iyilik eden iyilik bulu, sen de beni kurtarmıştın” dedi. Bu söz üzerine Hasan, artık yaptığı iyilikleri, daha fazla  yapmaya başladı. Hatta köyde ona bir isim taktılar. “İyilik Meleği”.

Bir önceki yazımız olan Tebessüm Etmenin İnsan İlişkileri Üzerindeki Etkisi İle İlgili Kompozisyon başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiketler