4. Sınıf Din Kültürü Cevapları Sayfa 25-26-27 SDR İpekyolu Yayınları

“4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25-26-27 SDR İpekyolu Yayınları” konusunu sizler için hazırladık.

1. Ünite Günlük Hayattaki Dini İfadeler: Günlük Konuşmalarda Dini İfadeler  Cevapları


4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25 SDR İpekyolu Yayınları

“Tövbe etmek” ne demektir?

Cevap: Tövbe etmek, bir günah ya da hatamızdan dolayı pişman olmak ve Allah’tan özür dilemektir. Allah’ın bu günahtan dolayı bizi bağışlamasını istemek ve bir daha bu günahları işlememeye söz vermektir.


“Günahtan tövbe etmek, günahı terk edip bir daha ona dönmemektir.” Yukarıdaki hadis, tövbe ederken neye dikkat etmemiz gerektiğini bildirmektedir?

Cevap: Peygamber efendimizin bu hadisinden, tövbe ederken içten ve samimi duygular içinde olmak gerektiğini ve günahı bir daha işlememek azmi ve kararlığında olmak gerektiğini anlıyorum.


4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 26 SDR İpekyolu Yayınları

Namazdan sonra tespih çekilirken hangi ifadeler söylenmektedir?

Cevap: Namazlardan sonra tespih çekerken ilk önce 33 defa Sübhanallah, 33 defa Elhamdülillah, 33 defa da Allahu Ekber denir. Toplam 99 kez tespih çekmiş oluruz. Bunun nedeni Allah’ın 99 ismi vardır. Buna Esmai Hüsna denir. Bu şekilde Allah’ın isimleri kadar tespih yapmış oluruz.


“…Size bir şey haber vereyim: Dediğimi yaptığınız takdirde sizi sevapta geçenlere yetişirsiniz. Her namazın peşinden otuz üç kez ‘Sübhanallah’, otuz üç kez ‘Elhamdülillah’ ve otuz üç kere ‘Allahüekber.’ dersiniz.” Yukarıdaki hadisten hangi sonucu çıkarabiliriz?

Cevap: Her namazdan sonra tespih çekmek çok sevaptır.


çevremizdeki güzellikler

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 27 SDR İpekyolu Yayınları

SÜBHANALLAH ÇEKELİM

Arılar bal yaptıkça,
Sübhanallah çekelim.
Meyve daldan koptukça,
Sübhanallah çekelim.

Güneş doğunca güne.
Yağmur yağınca tene,
Filizlenince tane,
Sübhanallah çekelim.

Gül dalında açınca,
Kokuları saçınca,
Yorulmaz hiç karınca,
Sübhanallah çekelim.

Bunca güzel nimete,
Söz verilen himmete,
Ermek için rahmete,
Sübhanallah çekelim.

“Sevap işlemek” ve “Helal kazanç” ne demektir?

Cevap:

Sevap işlemek: Hayırlı işler yaparak Allah’ın rızasını kazanmaya çalışmak sevap işlemek demektir. Örneğin iyilik etmek, yoksula yardım etmek, ibadet yapmak, hasta ziyaretine gitmek sevap davranışlardır.

Helal kazanç: Allah’ın izin verdiği şekilde, razı olacağı şekilde çalışarak para kazanmak ve geçimini sağlamak demektir. Örneğin ticarette yalan söylememek, fahiş fiyatlarla mal satmamak, sattığın malın kusuru var ise söylemek, çalışma saatleri içinde kaytarmamak, dürüst olmak, içinde kumar gibi haramların olmadığı kazançlardır.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Din Kültürü Cevapları Sayfa 21-23-24 SDR İpekyolu Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiketler